Háztáji hús és hentesáru

7951 Gerde, Varjasi utca 21.

info@haztajihus.hu

+36 20 808 1010

Termékeink

Belső meggyőződésünk hogy: „Ne etessék tovább az embereket méreggel, hanem készítsünk húsárut a nagyapák receptjei alapján!”

Só, bors, paprika, fokhagyma és elegendő idő az érleléshez semmi másra nincs szükség a jó füstölt áruhoz.

Kolbászok

A kolbászok alapanyagát a saját előállítású nagysúlyú sertések adják, amely elengedhetetlen a minőség szempontjából. A kolbász fő összetevője a sertéshús (70%) és a szalonna (30%), amelynek jellegzetes ízvilágát a fűszerpaprika, a só, és a fokhagyma megfelelő aránya adja meg. A kolbászokat a hagyományoknak megfelelően természetes bélbe töltjük, kézműves technológiával.

  • Összetevők: 70% sertéshús, 30% szalonna, fűszerpaprika, fokhagyma, só.
  • A kolbászok háromféle ízesítésben érhetők el: csemege, csípős és erős.

Sonkák

Sonkáink megfelelően takarmányozott, érett húsú sertésekből készülnek. Vágás után leformázzuk a sonkákat majd több napra sóágyba helyezzük, végül füstöléssel tartósítjuk. A termékek száraz hűvös helyen történő érlelést követően válnak fogyaszthatóvá.

  • Összetevők: sertéshús, só.
  • Termékeink: kötözött sonka, parasztsonka, sonkaszalonna, füstölt csülök.

Szalonnák

A termékek alapját megfelelő érettségű zsírszalonnával rendelkező sertések adják. A szalonnákat többhetes sózás, pácolás és szikkasztás után saját füstölőnkben akácfa füstöléssel tartósítjuk. Füstölt szalonnáink egyedi íz harmóniáját ezen eljárás adja meg.

  • Összetevők: 100% zsírszalonna, só.
  • Termékek: császár szalonna, füstölt szalonna, angol szalonna, kenyérszalonna, teaszalonna.

Tepertő

A tepertő alapanyaga a sertés apróra vágott zsírszalonnája, amelyet hagyományosan öntött üstben addig sütünk, amíg aranybarna színűvé nem válik, belseje pedig megfelelően légies nem lesz. A kisült töpörtőt fém edénybe száraz, hűvös helyre tesszük, így őrizzük ropogósságát. Egyaránt készítünk bőrös és bőr nélküli töpörtőt, illetve töpörtő krémet natúr és ízesített változatban.

  • Összetevők: 100% sertés zsírszalonnából
  • Termékeink: bőrös és bőr nélküli tepertő, natúr és ízesített tepertő kré

Az új grill kolbászok

Az új grillkolbászok alapanyagát a saját előállítású nagysúlyú sertések adják, amely elengedhetetlen a minőség szempontjából. A grill kolbász fő összetevője a sertéshús (70%) és a szalonna (30%), amelynek jellegzetes ízvilágát a zöldfűszer, fűszerpaprika,bors a só, és a fokhagyma megfelelő aránya adja meg. A kolbászokat a hagyományoknak megfelelően természetes bélbe töltjük, kézműves technológiával.

  • Összetevők: 70% sertéshús, 30% szalonna, fűszerpaprika, zöldfűszer, bors, fokhagyma, só.
  • A grillkolbászok kétféle ízesítésben érhetők el: zöldfűszeres, paprikás.

Copyright © 2022 Háztáji hús és hentesáru – Minden jog fenntartva